Dieren Vrij

Gezondheid

Het is volkomen logisch om u zichzelf af te vragen wat voor gevolgen een een verandering in ons eetpatroon met zich meebrengt. Het kan mensen afschrikken om af te wijken van de norm als het gaat om wat wij eten. Maar puntje bij paaltje is het volgen van een veganistische levensstijl niet ongezond voor uw gezondheid!

Er wordt reeds lang erkend dat een typisch Noord-Europees dieet, welke rijk is aan dierlijke producten, veel gezondheidsrisico's met zich mee brengt op de lange termijn. Terwijl bewezen is dat een veganistisch eetpatroon juist veel positieve resultaten oplevert als het aankomt op onze gezondheid. Uiteraard is het mogelijk om ook bij een veganistische levensstijl ongezond te eten – wanneer u alleen pizza's, donuts en chocolade wenst te eten kan dit allemaal diervrij!

Maar onafhankelijk van welk soort eten uw voorkeur heeft, het volgen van een veganistische levensstijl kan u voorzien in alle benodigde voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft, zoals de links hieronder zullen toelichten.